Welkom, U bent niet ingelogd | log in
Bodes2013
Bodes2013
receptie-ontvangst
receptie-ontvangst
Advocaten Congo DR
Advocaten Congo DR

WelkomAdvocate -Disclaimer Rechter ChauNguyen
WelkomAdvocate -Disclaimer Rechter ChauNguyen
Zaal-leeg
Zaal-leeg

Zaal-kleur02
Zaal-kleur02
Team Praktizijn november 2013
Team Praktizijn november 2013
Studenten februari-juli 2013
Studenten februari-juli 2013
biebboeken
biebboeken
gebruiksvriendelijk zoeken
gebruiksvriendelijk zoeken
Werkideaal
Werkideaal


SubMenuSnelkoppelingen

 Gebruiksvoorwaarden
 Privacy-enCookiebeleid
 Lid worden
 Wachtwoord Vergeten
 Wij helpen u - Contact
  Nieuwsbrief Strafrecht
  European Courts

  

 

Wat is er te vinden?


U kunt op dit moment in drie verschillende databases zoeken. Deze databases bevatten de actuele collectie van de Praktizijnsbibliotheek:

1. Artikelen vakbladen, opgenomen vanaf 1996
2. Boeken, opgenomen vanaf 1998
3. Wet- & Regelgeving, opgenomen vanaf december 1995

In alle gevallen vindt u korte beschrijvingen van de documenten die in de bibliotheek te vinden zijn. Het betreft beschrijvingen, niet de documenten zelf. Voor de tekst van de documenten zult u deze moeten raadplegen in de bibliotheek. De resultaten van uw zoekactie worden chronologisch weergegeven, beginnend met het huidige jaar.

Artikelen vakbladen bevat een zeer ruime selectie van artikelen. Deze database is doorzoekbaar op trefwoord, op woord uit de titel (van het artikel), op naam van de auteur en op document (woord uit de titel van het tijdschrift, zonodig aangevuld met jaartal van publicatie). Met "vrij zoeken" kunt u in alle velden tegelijk zoeken.
Boeken kunt u zoeken op trefwoord, woord uit de titel, auteursnaam en jaar van uitgave en rubriek. Met "vrij zoeken" kunt u in alle velden tegelijk zoeken.
Wet- & Regelgeving bevat nationale en gemeentelijke (Amsterdam) regelgeving opgenomen uit Staatscourant, parlementaire stukken, Staatsblad en Gemeenteblad. Ook is enige Europese regelgeving uit het Publicatieblad van de EG opgenomen. In deze database kunt u zoeken op trefwoord, woord uit de titel en documentnaam of nummer. Bijvoorbeeld "Gemeenteblad", "Sb." of 26855 (nummer van het Kamerstuk) . Met "vrij zoeken" kunt u in alle velden tegelijk zoeken.

De lijsten Trefwoorden A-N en O-Z bevatten woorden die toegekend zijn aan de bestanden. De lijsten bieden hulp bij het zoeken naar trefwoorden in de bestanden.

N.B.1 documenteren door de jaren heen zorgt helaas voor verschillen in presentatie (dus en NJB en Nederlands Juristenblad) Beide zoektermen moeten in een afzonderlijke zoekvraag worden gesteld; dus twee vraagsessies om alle documentatie uit het NJB te vinden.

N.B.2 door gebruik van een verouderd bibliotheekprogramma blijken bij conversie diacritische tekens niet goed in de website database te komen. In 2003 is een nieuw bibliotheekprogramma in gebruik genomen. Bij de werkzaamheden in verband hiermee worden tevens de zoektermen in de bestanden gestandaardiseerd (er wordt gekozen voor of NJB of Juristenblad zodat niet beide als zoekterm hoeven worden gebruikt zoals nu het geval is)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoektips

Gebruik veel voorkomende woorden als "recht" bij voorkeur in combinatie met andere termen omdat anders het resultaat te omvangrijk wordt.

Voer niet teveel zoektermen tegelijk in en gebruik niet te specifieke zoektermen, dit zorgt meestal voor teveel uitval van documenten zodat er geen resultaat is.

de zoekvraag "Europees AND Mens" levert zeker het EVRM op

Wetten en verdragen zijn veelal als trefwoord opgenomen aangevuld met de gangbare afkorting:

bijvoorbeeld Europees verdrag voor de Rechten van de Mens EVRM

Trunceren of afkorten van een zoekwoord met *

- met wapen* wordt zowel wapen als wapenwetgeving gevonden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

counter customizable free hit
Parnassusweg 220 1076 AV AMSTERDAM bibliotheek tel. 088-361 1430 togakamer tel. 088-361 7059